Pages

Taiko belog

My photo
I don't want to make one big change, but millions of small changes. A journey of a thousand miles begins with a single step.

Tuesday, 24 September 2013

New semester, new challanges

Assalamualaikum yalls..

Hi new semester! Nice to meet you.. And please be nice to me..

Naik semester baru ni, aku tak rasa pape. Rasa excited pun tak, rasa malas pun tak, rasa rajin pun tak.. No hard feeling.. Rasa sayang, sayang heyy kot.. *nyenyanyi

Naik2 semester je dah banyak program yang beratur untuk dijalankan/disertai. phew~
Kuharap ku akan perolehi sesuatu pelajaran serta dikurniakan Al-Ikhlas untuk menempuhi segalanya.

Semester ni, UPM melaksanakan GO GREEN CAMPUS. recycle, use bicycle, no plastic and polistrene. nak makan digalakkan sangat bawak tupperware sekali. Itupun kalau nak bungkus lah..Nak dijadikan cerita, semester ni saya tak bawak motosikal. Jadi, ramai tanya, "Mana motor?". Alang2 tengah Go Green Campus ni, konon2 lah sokong kempen ni. Padahal motosikal tu adik yang guna. Still alhamdulillah. still own a foot to step. Then, boleh lah laksanakan healthy lifestyle. Dengan banyaknya berjalan, maka, berciciran lah lemak di tengah jalan. Eheh~

No matter what, saya perlu teruskan melangkah untuk terus maju.

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.."
(2:286)

Moga Allah Redha..

nota kaki: ramai cakap saya makin kuruih. ^^ok tak penting kbai





No comments:

Post a Comment