Pages

Taiko belog

My photo
I don't want to make one big change, but millions of small changes. A journey of a thousand miles begins with a single step.

Saturday, 14 January 2012

ada apa pada rupa


Tips bagi yg merasa sebagai lelaki tak hensem
(maaf ini hanya bergurau, jgn disimpan dalam hati ya bro!)

1. Jangan putus asa, tidak semua orang menilai manusia dari fizikalnya, boleh juga dinilai dari rumahnya, keretanya, pangkatnya, atau wang simpanannya ^^
DONT JUDGE THE BOOK BY THE COVER

2. Jangan salahkan diri anda kalau anda tak hensem, salahkanlah orang tua, kerana tak hensem itu
keturunan.. iya kan??
LIKE FATHER LIKE SON

3. Perbaiki kecantikan dalaman anda, itu kalau berasa sisi luar anda memang hampeh.
THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN

4. Jgn sakit hati kalau dikatakan tak hensem, buat **** jer, ingat film Beauty and The Beast kan?
NO GAIN WITHOUT PAIN

5. Jadilah diri anda sendiri, kalau anda tak hensem, bersyukurlah. Mungkin kalau anda hensem
anda akan banyak dosa
JUST BE YOURSELF

6. Kalau orang lain menilai anda tak hensem, jangan ambil hati, penilaian manusia tidak selalu
benar (mungkin anda sebenarnya lebih tak hensem lagi huhu)
THE TRUTH IS OUT THERE

7. Yang cakap – tak hensem itu bergantung kepada alam sekitar anda,misalnya anda disini tak hensem tapi di Afrika boleh jadi paling hensem tu bro, makanya pindah ke sana aja hehehehe
THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE

8. Cinta tidak memandang hensem atau tak hensem. Tak percaya? Tanyakan perkara ini kepada orang yang tak hensem…
LOVE IS BLIND

~Kalau anda membaca tips ini sampai habis, bererti anda memang merasakan anda tak hensem..
~Kalau anda sendiri rasa diri anda tak hensem, apalagi orang lain melihat anda….
~Jangan menganggap kalau anda merasa tak hensem itu anda low profile,
~percayalah..orang lain pun akan setuju dgn pendapat anda
jadi percayalah pada kata hati anda (kalau anda tak hensem)…


tak paham dengan gambar kenapa yang ada misai tu cool.. hui~


*just copy and paste.


biarlah buruk dipandangan mata manusia. jangan buruk pada pandangan Allah.


ada apa pada paras rupa? kalau hati tak seindah rupa. biar rupa tak cantik asal hati bersih suci dan murni. semua orang ada kelebihannya. jangan risau. Allah maha adil.semua ciptaan Allah adalah cantik. segala puji hanya bagi Allah. subhanallah alhamduillah allahuakhbar!


okethanks tata,
maassalamah =)


nota kaki: this post no offense. tapi saya nak cari suami yang tak berapa hensem pun takpe. yang penting die kaya. baik. kelakar. haahahaha. kalau hensem sangat, banyaklah persaingan. semua orang tergila-gilakan dia. (just kidding)

No comments:

Post a Comment